GRE - Reading Comprehension - Argument construction
Arghya Debnath 4 months ago Reading Comprehension | Adverb | Approach techniques | Argument Building | Argument construction | Argument Evaluation | Comparison Words | Critical Reading | Critical Reasoning | Deciphering relevant information | Logical thinking | Reading Comprehension | Reason Identification | Relationship building | Resolve or explain | Sentence Composition | Sentence types | Strengthen the argument | Synonyms | Vocabulary | Weaken the argument | Word Confusion
i want to take preparetion by myself. how should i start.
QS LEAP provides you with all the resources required to prepare for your test. Below is an outline on how you can go about utilizing the platform to prepare for your exams.
- There are practice tests on your dashboard which provide you with sets of varying difficulty levels which you can give under timed and untimed conditions.
- QS- LEAP conducts free live classes regularly, wherein you learn strategies to solve questions. You also get a chance to interact with our tutors and the community.
- The resources tab has sub-tabs. There are videos on varied topics, while the topic gym provides you with concept notes. The blogs cover topics on prep and application based topics, and then there is the QS rankings of Universities.
- The directory tab gives you all the resources for your application related needs. You can discover universities and programs under the program tab. You can join university groups to interact with the community. You can find out about our tutors and also have a chance to get an admission consulting from experts in the field.
- If you have any queries related to an exam or the platform or your application, you can go to the QNA forum and post your queries there.
- The tutors also provide personalized tutoring sessions wherein you can have a customized class planned according to your needs and areas for improvement.
I hope this helps. Let me know if you need any more information.
Many critics of Emily Brontë’s novel Wuthering Heights see its second part as a counter-point that comments on, if it does not reverse, the first part, where a romantic reading receives more confirmation. Seeing the two parts as a whole is encouraged by the novel’s sophisticated structure, revealed in its complex use of narrators and time shifts. Granted that the presence of these elements need not argue for an authorial awareness of novelistic construction comparable to that of Henry James, their presence does encourage attempts to unify the novel’s heterogeneous parts. However, any interpretation that seeks to unify all of the novel’s diverse elements is bound to be somewhat unconvincing. This is not because such an interpretation necessarily stiffens into a thesis (although rigidity in any interpretation of this or of any novel is always a danger), but because Wuthering Heights has recalcitrant elements of undeniable power that, ultimately, resist inclusion in an all-encompassing interpretation. In this respect, Wuthering Heights shares a feature of Hamlet.
Q1. According to the passage, which of the following is a true statement about the first and second parts of Wuthering Heights?
A. The second part has received more attention from critics.
B. The second part has little relation to the first part.
C. The second part annuls the force of the first part.
D. The second part provides less substantiation for a romantic reading.
E. The second part is better because it is more realistic.
Q2. Which of the following inferences about Henry James’s awareness of novelistic construction is best supported by the passage?
A. James, more than any other novelist, was aware of the difficulties of novelistic construction.
B. James was very aware of the details of novelistic construction.
C. James’s awareness of novelistic construction derived from his reading of Brontë.
D. James’s awareness of novelistic construction has led most commentators to see unity in his individual novels.
E. James’s awareness of novelistic construction precluded him from violating the unity of his novels.
Q3. The author of the passage would be most likely to agree that an interpretation of a novel should
A. not try to unite heterogeneous elements in the novel
B. not be inflexible in its treatment of the elements in the novel
C. not argue that the complex use of narrators or of time shifts indicates a sophisticated structure
D. concentrate on those recalcitrant elements of the novel that are outside the novel’s main structure
E. primarily consider those elements of novelistic construction of which the author of the novel was aware
Q4. The author of the passage suggests which of the following about Hamlet?
A. Hamlet has usually attracted critical interpretations that tend to stiffen into theses.
B. Hamlet has elements that are not amenable to an all-encompassing critical interpretation.
C. Hamlet is less open to an all-encompassing critical interpretation than is Wuthering Heights.
A1. A. Incorrect answer choice as we do not have evidence to support this.
B. Incorrect answer choice. Lines 3-4 encourage the reader to see the two parts as a whole.
C. Incorrect answer choice. The second part is a counter point to the first and is not invalidating the first part.
D. Correct answer choice. Lines 2-3 clearly says a romantic reading receives more confirmation for the first part.
E. Incorrect answer choice as we do not have evidence to support this.
Fossil bones of the huge herbivorous dinosaurs known as sauropods were first discovered and studied between 1840 (more)
Fossil bones of the huge herbivorous dinosaurs known as sauropods were first discovered and studied between 1840 and 1880, providing evidence for the gargantuan dimensions of the adults. The shape of sauropod teeth suggested what they ate. But aside from trackways, or series of fossilized footprints — which established that sauro - pods at least occasionally lived in herds — fossils incorporating direct evidence of other behavior, such as reproductive behavior, have been almost nonexistent. Because no modern land animals even approach sauropod size, scientists have also lacked a living analogue to use as a guide to possible sauropod behavior. Until the recent discovery of fossilized sauropod nesting grounds, scientists were thus uncertain whether sauropods laid eggs or gave birth to live young.
9. Which of the following can be inferred from the passage regarding the evidence provided by sauropod teeth?
A.The teeth allow inferences to be made about sauropod social behavior.
B.The shape of the teeth indicates that sauropods were herbivorous.
C. The teeth have no resemblance to those of any modern land animal.
10. Which of the following can be inferred from the passage regarding the recently discovered fossilized sauropod nesting grounds?
A. They are among the few fossils incorporating direct evidence of sauropod behavior.
B. They confirm the evidence provided by trackways about sauropod behavior.
C. They have forced a reevaluation of theories regarding the nature of sauropod herd behavior.
This is a select-all-that apply question type. For this question, we need to find evidence to support the inference that we make. The passage states that the sauropods were herbivores as the shape of their teeth suggested that they ate plants. A series of fossilized footprints indicated that the sauropods lived in herds at least occasionally. But there is not much proof to understand other behavior like their reproductive behavior. Another challenge to understanding sauropod has been the lack of any other animal their size.
Q1. Which of the following can be inferred from the passage regarding the evidence provided by sauropod teeth?
A. Incorrect answer choice as a series of fossilized footprints provided very little information on the social behavior of sauropods and teeth did not indicate anything about their social behavior.
B. Correct answer choice as we see in line 3-4 that sauropods teeth suggested what they ate and in line 1 its mentioned that they were herbivores.
C. Incorrect answer choice as there is no evidence to support this inference.
Q2. Which of the following can be inferred from the passage regarding the recently discovered fossilized sauropod nesting grounds?
A. Correct answer choice as we have evidence in lines 10-11, which says that until the discovery of nesting grounds, scientists were uncertain about sauropods social behavior including their reproductive behavior.
B. Incorrect answer choice as we read in the passage that the trackways only provided limited information about sauropods social behavior.
C. Incorrect answer choice as we read in lines 10-11 that the nesting grounds only helped confirm information about sauropods reproductive behavior.