Welcome to the LEAP Q&A Forum

Find your questions answered. Here.

SAT - Math - Word Problems

A local television station sells time slots for programs in 30-minute intervals.

A local television station sells time slots for programs in 30-minute intervals. If the station operates 24 hours per day, every day of the week, what is the total number of 30-minute time slots the station can sell for Tuesday and Wednesday?

Total time = 2 * 24 = 48 hours 

total number of 1/2 hour slot = 48*2 = 96

 

Total working hour = 2*24=48hrs Converting to mins = 48*60=2880min 30mins time slot sold for 48hrs= 2880/30=96